субота, 22. новембар 2014.

Dekupaž za mališane

Malo da promenim naslov kad pišem o dekupažiranim predmetima.

Htela sam da napravim malo nekih predmeta koji će dobro doći za decu koja imaju brdo flomastera, bojica, olovaka i to sam napravila i za sestru. Sad samo da vidim gde će joj sta biti i da je nateram da to bude na stolu, i te predmete i flomastere i bojice i olovke i sve živo što nosa po raznim torbama, koferčićima i ostavlja po podovima pa ja izigravam Šilju na kuglicama ili Gargamela kad mi se nešto zarije u stopalo :DNe znam da li se neko seća da su nekada bile ovakve pernice i bile su dovoljne za olovku, patent, hemijsku, gumicu i patronu sa grafitima za patent olovku. Mene su nervirale jer su bile gvozdene, ali su zaista bile praktične. Ja sam imala sve neke obične, platnene jer tu mora da stanu sve moje bojice, sve, sve bojice :D
Ako koristite šumeće table, e, pa od te kutije se može napraviti pernica za par potrebnih stvari za pisanje. Samo izbacite one grudvice nečega iz čepa i isecite plastiku koja ide spiralno unutra, ako ima toga. (ne znam kako se šta naziva). Ovde sam koristila i tempere u nedostaku akrilnih i dobro je ispalo.

Pakovanje od štapića za uši. Pošto je dno bilo bušno, nisam mogla napraviti mini vazicu za cveće, pa sam se dosetila ovoga, ali može i za nešto drugo (napraviti jastuče za igle, a dole da bude mesta za konce, ili za mini pakovanja za kosu i tako, za razne namene). Ovo je ta čaša koja bi služila za neki školski pribor, verovatno voštene, pošto su i one male poput ovoga.
A ovo će služiti za bojice i olovke. Moraću još par ovih komada da uradim, znam da ovo jedno neće biti dovoljno. Ovo mi se baš sviđa i znam da će se svideti i maleckoj.

Tako da pogledajte opet tu kesu koju ste spremili za kantu, ima li nešto što biste mogli da izdekupažirate i time uštedite pare za nešto drugo. Neka deca vole šareno, neka vole jednobojno u određenoj boji i neka deca vole da imaju različito, pogotovu što će im sve sveske biti iste jer biramo one najjeftinije (ah, moram da pohvalim Optimum sveske na linije! Super su! Jeftine i najbolji razmak između dve linije. Obožavam ih i samo odlazim u knjižarama koje drže ove sveske). Uključite decu u stvaranju nekih predmeta i malo ih na taj način naterajte da skupljaju stvari i vraćaju na svoja mesta. Kod mene ovo uspeva, ali samo dok sam ja tu da podsetim :D Posle i haj ho :D

Нема коментара:

Постави коментар