понедељак, 24. март 2014.

Spring is here, again!

Obožavam proleće! Obožavam!


Iako se u proteklih par godina proleće mnogo promenilo, dolazi ranije, laganije sa nešto hladnijim vremenom u vreme kada još uvek očekujemo zimsko vreme i sneg. A onda kada dođe vreme za njega, onda bukne. Toplo je kao usred leta, pogotovu za nas koji idemo sunčanom stranom ulice dok jak vetar produva sve što je na nama. Sunce je već u 9 sati veoma, veoma visoko u odnosu na nekadašnji položaj koji je imao u to vreme. Kao da se planeta pomerila na levo (ili na desno?).

Šteta je što sve ovo kratko traje, brzo opadnu cvetići, pupoljci potpuno rascvetani na granama drveća. Vrelina sprži travu, najviše i najbrže onu na nasipima koja ujutru dok izlazi Sunce, dobije divnu pozlaćenu, zracima obasjanu, tamnu zelenu boju, onu jedru zelenu. Poput mora. Poželi čovek da uroni u to divno more zelenila i da to čini tokom cele godine, da ostane ta božanstvena zelena boja i on u njoj.

Jedva čekam da opet odem kući kako bih ovog puta napravila nešto više slika svega što je moje oko uspelo za onih 15 minuta snimiti. Nadam se da će se zadržati sve ono što sam ugledala i da ću moći svu tu divotu uslikati.

Ovog puta samo dve slike divnog proleća u mom selu :)

"Љубичица"
"Spring is here, again"

Follow my blog with Bloglovin

Нема коментара:

Постави коментар